Evde sultan papağanı beslemek

Sultan papağanı evde beslenir mi?

Kakadu familyasında bulunan sultan papağanları, orta boyutlu kuşlardandır. Ev yaşamına kolay uyum sağlayabildiği ve sağlık açısından da dirençli olduğu için muhabbet kuşlarından sonra en fazla beslenen türdür.

Sultan papağanı eve ilk geldiğinde ne yapmalı?

Papağanın Ev Halkına Alışma Süresi. Papağanın yanında ilk zamanlarda yavaş hareket edin, ani davranışlarda bulunmayın. Ona bir isim verin ve bu ismi onun yanında sık sık tekrarlayın. Yaklaşırken yumuşak bir tonda ve güzel şeyler söyleyin.

Sultan papağanı en çok neyi sever?

Sultan papağanın en sevdiği meyveler arasında kavun, kayısı, mango, şeftali, nektarin, üzüm, muz ve portakal gibi meyveler bulunurken en sevdiği sebzeler arasında da havuç, Çin lahanası, koçanlı mısır, yeşil lahana, domates, kabak, şalgam yaprağı, tatlı patates ve brokoli gibi sebzeler bulunmaktadır.

Sultan papağanı evde nasıl beslenir?

Sultan papağanlarının ihtiyacı olan buğday, darı ve ay çekirdeği gibi besinleri içeren yemlerden tercih edilmesi gerekir. Taze sebze ve meyve A vitamini için oldukça önemlidir. Fakat Sultan papağanlarını beslerken verilen taze sebze ve meyveler uzun süre kafeste bırakılmamalıdır.

Sultan papağanı doğada yaşayabilir mi?

Sultan papağanları çift olarak yaşayan kuşlardır Sultan papağanlarının konuşturulması için tek yaşaması gerektiği söylenir, erkek papağanlar tek yaşadıklarında konuşabilirler ancak unutmamak gerekir ki bu güzel canlılar doğada çift olarak yaşarlar.

Sultan papağanları ne yer ne yemez?

Sultan papağanlarına zararlı yiyeceklerin başında avokado gelir. Papağanınıza kesinlikle avokado vermemelisiniz. Bunun dışında çikolata, meyve çekirdekleri, alkol, mantar, bal, tuz, kafein, pişmemiş fasulye, soğan, sarımsak, şekerli gıdalar, patates kızartması ya da cipsi sultan papağanlarına zararlıdır.

Sultan papağanı güveni nasıl kazanılır?

Sultan papağanınızın güvenini kazanmanın birinci şartı ile onu zorlamamak, zorla yakalamamak ve korkutmamaktan geçer. Kuşunuz eve ilk geldiğinde onu on gün kadar salmayın. Hatta evcilleştirme eğitimi bitene kadar salmamanızı tavsiye ederim.

About the Author

You may also like these